In Food Recipe

JABLKOVO-TVAROHOVÁ TORTA


 Peknú nedeľu vám prajem! Vonku je krásne a najviac ma teší, že už je konečne jar. To znamená veľa farieb a ovocia v koláčoch. Tento víkend som skúšala opäť nový koláčik, presnejšie jablkovo-tvarohovú tortu. Mňam! Chutí fakt výborne, jablká mu dodali šťavnatosť a tvarohová náplň chutí ako pribináčik

POTREBUJEME:

KORPUS: 
  • 100 g pomletých vločiek
  • 100 g pomletých vlašských orechov
  • trochu vody
KARAMELIZOVANÉ JABLKÁ:
  • 3 stredne veľké jablká
  • 2 lyžice medu
NÁPLŇ:
  • 250 g tvarohu
  • 350 g gréckeho jogurtu
  • 1 vajce
  • 20 g vanilkového pudingu (Zlatý klas)
  • med
POSÝPKA:
  • 50 g vločiek
  • 20 g mletých orechov
  • 1 ČL kokosového oleja
  • 1 lyžica medu



Rozmixujeme si vločky a orechy. Pridáme trochu vody a vypracujeme pevné cesto, ktoré natlačíme do tortovej formy. Dáme piecť na 175°C na 5 minút.

Jablká si ošúpeme, nakrájame na malé kocky, polejeme medom a opečieme na panvici. 
Zmiešame si všetky suroviny na krém. Keď korpus vytiahneme, poukladáme naň karamelizované jablká a na ne nalejeme krém. Dáme piecť na 175°C na ďalších 30 minút.

Na posýpku si zmiešame všetky suroviny. Vločky už nerozmixujeme. Posypeme ňou tortu a dáme piecť na 175°C na 10 minút. Po upečení necháme tortu vychladnúť.



Vyskúšate ho? 

Related Articles

4 komentárov:

  1. Ježiši mňam :O A ani nevypadá moc nezdravě, už ho mám v záložce s recepty, v létě se na něj vrhu, díky za tip :)

    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mňaaam, ja rozmýšlam, čím by som nahradila tvaroh a grécky jogurt, kedže nemôžem mlieko :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Za náhradu mliečnych výrobkov Alpro almond alebo sója jogurt a miesto tvarohu možno tiež zkombinovat zmixovat Alpro jogurt s banánom pre tuhsiu konzistenciu

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár ♥